10 oktober 2010
12:00

IFK Ystad HK 2

Referat: IFK Trelleborg 1 - IFK Ystad HK 2

Då fick vi äntligen vår första hemmaseger. Bra med publik på läktaren och ett revansch suget gäng som skulle möta IFK Ystads 95:or. Det var väl egentligen aldrig något snack om vem som skulle vinna denna drabbning. Vårt försvar stod upp riktigt bra och skulle inte släppa någon ostraffat förbi sig. Om de kom till läge, så stod en målvakt bakom som räddade det mesta. Detta resulterade i ett gäng kontringar redan i matchupptakten och ett litet ryck kom redan i de inledande minuterna. Vi höll undan bra och resultatet efter de första 25 minuterna var 15-7. I andra halvlek tappade vi bort vårt spel fullständigt. Ingenting verkade till att fungera och Ystad kom närmre och närmre. En liten déjà vu for genom kroppen och Hästö-matchen låg på näthinnan igen. Lyckligtvis knöt killarna handen i fickan och höll undan hela vägen. Matchen slutade 30-21. Det är roligt att konstatera att vi håller på att spela ihop oss till ett riktigt lag. Vilket är starkt med tanke på att vi ”bara” har tränat handboll sedan augusti. Så tänk på hur det kan se ut i slutet på säsongen. Målskyttet är alltid utspritt på många spelare, denna gången var det 8 olika spelare som fick nätat. Noteras bör att samtliga 3 målvakter fick komma in och visa vad de går för. Alla 3 hade ett bra spel med många räddningar. Det känns oerhört tryggt att vår bänk består av spelare som är beredda och är kunniga att komma in och fortsätta det spelet som är påbörjat. Stark jobbat killar. Nu tränar vi i veckan för att åter igen vässa klorna inför bortamatchen mot H43 på söndag.